Buiten bereik


2024 wordt een waanzinnig jaar! Er kwam  een boek bij Borgerhoff & Lamberigts en ik werk aan een korte en uitgebreide versie van Buiten bereik: de poetische powerpoint presentatie (waarbij ik word ondersteund door MartHa!tentatief, de Studio en VONK & Zonen. Kom erbij! Lees! Ga mee op reis!

Buiten bereik: Reis naar het einde van Rusland
verscheen eind mei!

Dit staat er op de achterflap:

Lotte Lola Vermeer verkent de wereld zonder haar woning te verlaten. Dat doet ze met Google Street View. Die reizen zijn goedkoop en onuitputtelijk, want met street view kun je werkelijk overal komen, van het oogverblindende Alaska tot het ijzige Siberië. Toch? Op een van haar vele digitale reisdagen ontdekte ze echter dat street view op ogenschijnlijk willekeurige plaatsen eindigt. De ‘onbestaande’ plaatsen die ze aantrof lieten Lotte Lola niet meer los, dus ruilde ze haar bureaustoel in voor een vliegtuigzitje en begon aan haar tocht, op zoek naar wat online onvindbaar is, recht naar het digitale einde van Rusland. Daar ontmoet ze mensen van allerlei slag met wie ze het heeft over geluk en rampspoed, vooroordelen en internetvideo’s, over ergens thuishoren of juist niet, over wat dat nu precies is: de Russische ziel.
Buiten bereik is een ode aan de verwondering, een doorleefd en geestig boek dat ons allen inspireert om het onbekende niet te vrezen, maar juist na te jagen.


Het boek verschijnt eind mei! Rep je gerust alvast naar boekhandel, het boek is al te reserveren!

Dat kan ook via de uitgeverij of via de online lokale boekhandel.

***
Buiten bereik in de pers:

“In Russische sprookjes kunnen ook slechterikken het geluk aan hun kant hebben”

Sprak met Knack en kreeg vier sterren - lees het hier


“Tegenwoordig spendeer ik veel tijd in maankraters”

De Tijd, De Balans - lees het hier

“Plots ben je uren en werelddelen verder”

Schrijfster Lotte Lola Vermeer zocht de grenzen van Google Street View op: 
Te gast bij Culture Club, in gesprek met Bent Van Looy - luister hier terug

Te gast bij BNNVARA Spijkers met Koppen, in gesprek met Dolf Janssen - luister/kijk hier terug

 “In Buiten bereik brengt ze op nogal grillige wijze verslag uit over die roadtrip, vol bijzondere ontmoetingen, hengelend naar de ‘onbereikbare Russische ziel’, in ‘een land gemangeld tussen fatalisme en veerkracht’” - Dirk Leyman Boekentip in De Morgen

“Een boek dat de scherpte tussen ergens thuishoren en bevreemding vat. Haar vaak grappige observaties spelen op een intelligente manier met vooroordelen en cliches. De wereld rondom je observeren zonder uit je strandstoel te hoeven komen dat is wat goede literatuur (en Google Street View blijkbaar ook) doet.”
- Tülin Erkan Zomerleestip in De Morgen 

***Buiten bereik is onderdeel van en groter multimediaal project dat ik al enige jaren uitvoer in de krochten van het web en de luwte van literaire tijdschriften. Naast de reviews (waarvan er delen ook in het boek te vinden zijn) werk ik in 2024 ook verder aan de performance 

Op 25 mei gaat in première: Buiten bereik: de poëtische powerpoint presentatie 
op het festival vers vuur in Antwerpen. Heel welkom!