Radicale Gezelligheid


Stichting Radicale Gezelligheid is in 2020 opgericht en bouwt voort op Het Pijpcollectief dat werd opgericht tijdens de opleiding Writing For Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Ik deel de artistieke leiding samen met Lisanne van Aert. Sinds 2022 is Floor Cremers betrokken als zakelijk leider. 

Samen werken we momenteel aan diverse projecten.

Wij maken theater om existentiële en maatschappelijke vraagstukken inzichtelijk te maken. Hiervoor roepen wij de hulp in van allerlei soorten (ervarings)experts, variërend van seniorenpopkoren tot cryptogram-makers en onze moeders. Vaak delen wij ook het podium met hen. Op deze manier creëren wij een gemeenschappelijk platform om met elkaar en de ander in dialoog te gaan.

Radicale Gezelligheid druist radicaal in tegen de gehaaste en individualistische tijdgeest. Wij streven naar een rustige en gezellige sfeer, al kan deze door onze kritische inborst altijd ineens omslaan.

In augustus 2021 is de voorstelling De wereld heeft ons failliet verklaard in première gegaan op Expeditie Cement. Waarin we samen met onze moeders(!!) het toneel delen en de wereld van werk bevragen. We proberen een toekomst te formuleren die gefundeerd is op de waarden waarmee we zijn opgevoed: onvoorwaardelijkheid, loyaliteit en zorgzaamheid.

Door de corona-maatregelen hebben we het project een jaar moeten verzetten.

In 2022 ging Misschien een laatste maal in prèmiere op Theaterfestival Boulevard in de bouwput van Theater aan de Parade. Het zijn theatrale diners waarbij we met tien gasten drie uur lang spreken over de sterfelijkheid. 

Meer via radicalegezelligheid.nu

Archief van voorstellingen van Het Pijpcollectief:

De Dan Brown Trilogie (1: Bezetenheid, 2: Homo Universalis, 3: Sterfelijkheid)
Prozac Palace
Conquest of Paradise
Een symposium over levensgenieten

Registratie zien? Dat kan zeker. Mail even naar radicalegezelligheid [at] gmail.com