Misschien een laatste maal (2022 tot heden)

Creatie en uitvoering: Lisanne van Aert en Lotte Lola Vermeer
Productie: Floor Cremers
Beeld: Wytze Hoogslag

Dit project is tot stand gekomen met steun van de Verkadefabriek, Festival Cement, Amarte Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Pop-up fonds Gemeente 's-Hertogenbosch

Tien gasten worden uitgenodigd om samen te dineren en te spreken. Aan de hand van (drank)spellen en denkoefeningen wordt het gesprek op gang gebracht. Over het mooiste uitzicht dat we ooit zagen, stoffelijk overschot en faceswappen met een dode. Over wat we doen, en nalaten.

De gastvrouwen van Radicale Gezelligheid serveren, onder het genot van wijn en frietjes, de sterfelijkheid. Zij reflecteren met u op het leven en de lege plek, die we allemaal ooit aan tafel zullen achterlaten.

Opdat we met een volle buik en als Broeders in de Dood onze weg voortzetten.

Via Afzender Cement te zien op Festival Boulevard
Van 4 t/m 7 augustus en van 12 t/m 14 augustus 2022
Het diner vond plaats op een zeer bijzondere plek: het bouwterrein van het toekomstige Theater aan de Parade.
 
In de pers:

Openhartige gesprekken met onbekende tafelgenoten (Keuze van de Criticus)
Recensie in de Theaterkrant door Eva van der Weerd
“Niet de emotie, maar juist de ontspannen sfeer maakt dat Misschien een laatste maal een bevrijdende ervaring is. Radicale Gezelligheid biedt een mooi, zeldzaam moment, omdat bij hen een gesprek over de dood even niet krampachtig of beladen hoeft te zijn.”

Radicale Gezelligheid is een theaterduo om in de gaten te houden ★★★★☆
Recensie in de Volkskrant door Annette Embrecht“Het betekenisvolle gesprek tijdens de sfeervolle ontmoeting met deze twee jonge theatermakers laveert van euthanasie en testament naar de ziel van een spruitje.”

Artikel in het Brabants Dagblad door Annemiek Steenbekkers